Harriet Nikus

Ateljee Agami ja Butik liikkeessä sinua palvelee vaatesuunnittelija ja ompelijamestari Harriet Nikus. Harriet Nikusella on kansainvälinen vaatesuunnittelijan koulutus ja yli kahdenkymmenen vuoden kokemus suunnittelijana ja kädentaitajana. Hän on suorittanut Associate of Fine Arts in Fashion Design tutkinnon Miamin International Fine Arts Collegessa Floridassa, ja valmistunut Vaatetusalan Artenomiksi / Artisan-Designer in Fashion and Clothing englanninkieliseltä linjalta Lounais-Suomen Käsi- ja taideteollisuus-oppilaitoksesta. Ompelijamestarin erikoisammattitutkinnon hän on suorittanut vuonna 2004 Turun Ammatti-instituutissa saaden arvostetun Suomen Mestarikillan kädentaitoihin liittyvän korkeaa osaamista vaativan mestarikirjan.

Ateljee Agamissa Harriet aloitti yksityisyrittäjänä vuonna 2000. Ennen yrittäjäuraansa hän toimi mallisuunnittelijana vaateteollisuudessa HyljeWear Oy:ssä. Yrittäjäuran ohella hän on toiminut vaatetusalan tuntiopettajana, suorittanut merkonomi ja pukeutumisneuvojan tutkinnon, toiminut Turun Mestari- ja Kisällikillan puheenjohtajana, Aura Street Market ry:n hallituksessa ja ollut järjestämässä ASM 2010-2011 tapahtumia sekä turkulaisten muotoilijoiden perustamassa Uuden Muotoilun ry:n hallituksessa ja ollut järjestämässä UMY:n 2013-2018 tapahtumia. Siskonsa kanssa hän perusti ekologista ja eettistä muotoilua edustavan Six Greens, turkulaisten naisyrittäjien verkoston, joka tuotti ja järjesti vuosina 2012-2013 myyntitapahtumia ja muotinäytöksiä.

Koko päiväisen yrittäjyyden lisäksi hän toimii aktiivisesti Ammattiosaamisen näyttöjen toimielimessä ja oppilaitosten työssäoppijoiden työpaikkaohjaajana.
Six Greens blogi linkki.

"Suunnittelussani yhdistyvät ajattomuus, klassisuus ja etnisyys. Inspiraationi saan 1920-1950-luvun muodista, luonnosta ja työstettävästä materiaalista.
Suosin tuotteissani laadukkaita luonnonmateriaaleja, värejä ja viimeisteltyjä yksityiskohtia ekologisia arvoja kunnioittaen."

"Laatua ei voi tehdä. Ei edes korvata hyvällä työllä, jos materiaali on huonoa."

Coco Chanel: "Simplicity is the keynote of all true elegance. Fashion fades only style remains the same."
Audrey Hepburn: "Elegance is the only beauty that never fades."